Майстер-клас з приготування та розпису пряників від керівника Кулінарної студії "Смак" Шоліної Т. М. |
Пропоную Вам приготувати пряники на патріотичну тематику з надписами: «Україна», «Україна єдина», «Я люблю свою Україну", «Слава Україні!», Героям Слава!» Інгредієнти для тіста:100 г меду, 100 г цукру, дрібка солі, 100 г вершкового масла, 1 чайна ложка соди без гірки, одне яйце + 1 жовток, +/- 360 г борошна, 0,5 столової ложки какао по бажанню, спеції за смаком (0,5 чайної ложки імбиря, чайна ложка кориці, 1/4 чайної ложки гвоздики). Для глазурі:1 білок, 190 г цукрової пудри, 0,5 чайної ложки лимонного соку, барвники. Технологія приготування: в каструлі з'єднуємо вершкове масло, цукор, мед, додаємо за смаком спеції, дрібку солі. Ставимо на невеликий нагрів і помішуючи нагріваємо до повного з'єднання інгредієнтів, як тільки масло розтане, прибираємо з нагріву і перемішуємо, щоб розчинився цукор. Додаємо одну чайну ложку соди без гірки, перемішуємо, додаємо яйце, жовток. Перемішуємо до однорідної консистенції. Додаємо просіяне борошно з какао та замішуємо тісто. Кладемо в пакет, прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин. Виймаємо тісто з холодильника, розкачуємо товщиною 4 мм видавлюємо тісто формочками. Викладаємо на протвінь застелений пергаментним папером. Випікаємо при температурі 180 градусів 5 - 7 хвилин. Для глазурі потрібно змішати білок, цукрову пудру та лимонний сік. Збити міксером до однорідної консистенції. Якщо глазур густої консистенції потрібно додати водички. Розподілити глазур по тарілочкам, додати барвничок харчовий (якщо барвничок сухий, його потрібно розвести в невеликій кількості води), перемішати і розкласти по кондитерським мішечкам. А далі приступаємо до розпису пряничків.Бажаю Вам успіхів та всього самого найкращого! До зустрічі! |